top of page

Ансамблот на Сахадева

Концертот во Скопје ќе ви овозможи/понуди незаборавна можност да уживате во музика која му зборува на срцето и ја храни душата.

APV_7000.jpg
IMAG1499.jpg

14-ти ноември Скопје

Дом на АРМ: 20h

Станете дел од концертот кој ги надминува традиционалните музички бариери, со музичари и пејачи од различни страни на светот, кои во моќна, динамична и мистична/волшебна атмосфера ја изведуваат музиката и поезијата на индискиот композитор Шри Чинмој.

Screen Shot 2019-02-23 at 07.15.50.png
Screen Shot 2019-02-23 at 07.15.04.png

Шри Чинмој

Screen Shot 2019-02-19 at 10.54.30.png

Шри Чинмој беше учител по медитација. Во своето огромно творечко остварување тој ги изразува солзите и насмевките на трагачот кој чекори по патеката на себе-откривањето.

Аранжманите

на Сахадева

Аранжманите на Сахадева Торпи  се уникатно џез патување кое ја отелотворува чистотата и надежта за единство и мир во светот, инспирација што го водеше Шри Чинмој во текот на целиот негов креативен пат.

Screen Shot 2019-09-29 at 23.10.38.png
Sahadeva Ensemble 3.jpg

Сахадева Торпи

Сахадева е успешен пијанист кој живее во Лондон, Англија. 30 години студирал музика и медитација под водство на Шри Чинмој. Во ансамблот „Сахадева“ обедунува пејачи и музичари од седум различни земји.

Специјални гости на Ансамблот се

Screen Shot 2019-09-29 at 23.27.59.png
Screen Shot 2019-10-05 at 14.31.50.png
Screen Shot 2019-10-05 at 14.31.18.png
Screen Shot 2019-10-05 at 14.53.35.png
No matter_r2.mp3
01 - Aspiration-Sky Gratitude-Sea.mp3
Screen Shot 2019-02-28 at 12.11.59.png

Премик Расел Тубс

Специјални гости на Ансамблот се Премик Расел Тубс, композитор, продуцент и познат инструменталист кој свири на разни флејти и саксофони

Шамита Аченбах-Кониг

Шамита Аченбах-Кониг, виолончелист во Виенската Филхармонија.

04 - Roar Roar My Lion-Heart.mp3
03 - Stay with Me.mp3

"Музиката е мајчиниот јазик на човештвото“.
Шри Чинмој

Овој концерт е патување само по себе, медитација која го поттикнува огнот на трансформацијата, силата на Божествената Љубов и пространството на Внатрешниот Мир.

bottom of page